בית בהדר יוסף

סיום: יולי 2013

בנוי: 206 מ"ר

צילום: שי בן-אפריים

הבית האחרון בשורה של בתי רכבת שמותיר מגרש קטן עם 3 כיווני אוויר וקיר אחד משותף. פינה שקטה ואינטימית בפרבר של העיר הסואנת, ומוקף בבתים מכל צדדיו.

שטח קומה 50 מ"ר בלבד מה שדרש בניה בקומות, כולל מרתף עם חצר אנגלית וחלל גג, על מנת לאכלס את כל צרכי המשפחה, זוג + 2 ילדים.

אלמנט מרכזי בתכנון הבית הוא מהלך המדרגות מפלדה מוחלדת  ומעקה זכוכית, שמחבר בין כל חלקי הבית. אזור ציבורי בקומת הקרקע ואזורים פרטיים בקומות שמעל, כשהמרתף משמש לממ"ד וחדר משחקים ואירוח.

בפינה שבין הבית וקיר השכן נוצר חלון סרט לכל גובה החזית שממשיך כסקיי לייט בגג הרעפים המשופע, ומחדיר אור ואוויר לחלל המדרגות בקומות המגורים.

בחומר נעשה שימוש באלמנטים מבטון חשוף גס, ריצוף בשיש  דמוי קררה ומדרגות מפלדה מוחלדת אשר יחד עם הוויטרינה הענקית לגינה ובשילוב עם רצפת  דק עץ איפאה במרפסת  יוצרים ניגודיות משלימה בין פנים לחוץ ומהווים בסיס לעיצוב ולחפצים הפרטיים של בני הבית, שילוב של חדש וישן, מעוצב ומסורתי שגורמים למקום שהוא להיות מה שהוא, בית.

פרויקטים נוספים

דילוג לתוכן