בית בקיבוץ געתון

סיום: אפריל 2012

בנוי: 104 מ"ר

צילום: שי בן אפריים

בית קיבוצי דו משפחתי בן 30 שנה בו מתגורר זוג מחברי הקיבוץ שילדיו כבר בגרו ועזבו. הבית נבנה במקור כ- 64 מ"ר ועם השנים נוספו לו כטלאי 25 מ"ר נוספים.

לאחר הפרטת הקיבוץ והעברת הנכסים על שם החברים, נדרש שיפוץ מן היסוד הכולל תוספת של ממ"ד ומטבח חדש והתאמה לסטנדרטים מודרניים יותר של בניה.

לבית נוספו עוד 25 מ"ר, כך שגודלו הסופי הוא 104 מ"ר והוא תוכנן כאילו היה וילה תל אביבית (כך הוגדר ע"י הלקוח) למרות ממדיו הצנועים.

עפ"י דרישת בעלי הבית, לא נעשה שינוי במיקום של הפונקציות המרכזיות בבית, חדרי השינה, הסלון והאמבטיה, אך כן נבנתה אמבטיה נוספת, חדר ארונות מרווח ואגף חדש עבור המטבח.

באמצעות שינוי של כל הפתחים בבית התאפשרה החדרה מרובה של אור ואוורור למרות ממדיו הצרים והארוכים של הבית, שמוכתבים ע"י צורת המגרש הצר והארוך עליו הוא יושב מחד והקיר המשותף מאידך.

בקצה הסלון והמטבח, חלל שאורכו 12 מ', נפתחו ויטרינות כדי לשמור על זרימה וחיבור בין שני צדדי הבית ולחבר הפנים עם הגינה שעמדה נטושה עד לא מזמן. בחדרי השינה לעומת זאת נפתחו חלונות צרים וארוכים שמתייחסים אף הם לאורכו של הבית.

בתוך הבית בתווך שבין המטבח לסלון ספריה גדולה מרצפה עד תקרה שמכילה את כל ספריה של בעלת הבית אוהבת הספר, ופינת אוכל שמאכלסת את כל המשפחה המורחבת בסופי שבוע כשבאמצע השבוע מסתפקים בני הבית באי המרווח שבמטבח.

דילוג לתוכן