דירה בגן מאיר

סיום: 2012

בנוי: 100 מ"ר

צילום: שי בן אפריים

דירת שלושה חדרים הצופה על גן מאיר הפכה לדירת ארבעה חדרים מרווחת עבור זוג + ילד כולל חדר שהוא קליניקה לטיפולים אלטרנטיביים. לדירה שני כיווני אוויר בלבד.

החלל חולק כך שלגן מאיר ולמרפסת פונה החלק הציבורי – המטבח פינת האוכל והסלון, ואילו לצד האחורי פונים חדרי השינה והטיפול. בתווך עומד גרעין מרכזי הכולל את החדרים הרטובים – חדר אמבטיה וחדר שירותים – ומשני צידי הגרעין, מבואת כניסה ופינת עבודה. כך נוצרת סביב הגרעין סירקולציה של מעברים, ללא DEAD ENDS. הסירקולציה ממשיכה גם מעל, כשתקרת הגרעין המרכזי הונמכה על מנת לתת לחלל לזרום מעליה, וכך מתאפשר לנצל את החלל בין תקרת האמבטיה לתקרת הדירה לפתחים בתקרה שמחדירים אור, צמחיה וכן לשטחי אחסון.

הריצוף המקורי שומר ככל הניתן, ובחדרים שולבו דלתות עץ כפולות עם צוהר ששומרו מהדירה הקיימת, מה שתורם אף הוא לתחושת המרחב והגודל ולאווירה הנוסטלגית השורה בבית.

דילוג לתוכן