דירה בצפון תל אביב

סיום: קיץ 2014

בנוי: 110 מ"ר

צילום: יעלה ודקל גודוביץ 

דירה עליונה בבית דו משפחתי עם חצר ומרפסת בשכונת הדר יוסף הפסטורלית.

הבית עבר שינוי מהיסוד על מנת להתאים עצמו לצרכי הדיירים, זוג + 2 ילדים. קיר שהפריד בין הסלון לחדר שינה נהרס כליל ובמקום חדר השינה המקורי תוכנן מטבח. הריסת הקיר יצרה חלל ציבורי גדול ומואר מהכניסה לבית  ועד המטבח.

המרפסת ששימשה כפינת אוכל סגורה נפתחה וחזרה ליעודה המקורי, עם ריצוף וחיפוי של תחתית המעקה הבנוי באריחי קרמיקה מצוירים בסגנון של פעם, אזכור לריצוף המקורי שהיה בה.

בעלי הבית רצו מאוד לברוח מרוח העיצוב הלבן המודרני, ולכן תוכנן מטבח בשילוב של שני גוונים – תכלת ועץ טבעי . פינת האוכל המשפחתית באי שבמטבח, מהווה את מרכז הבית, ביחד עם הסלון הסמוך.

בהמשך לקו צבעוני שנבחר למטבח ובמרפסת נבחר גם ריצוף לכל חלל הבית של אריחים מצוירים בדוגמאות של פעם, כולל בחדרי הרחצה.

 אזור חדר השינה ממוקם איפה שהיה המטבח הישן ומרפסת השירות. האמבטיה הקיימת גדלה ונוספו שירותי אורחים.

שני עמודים במרכז הבית הפכו לספריה ולנישה לטלוויזיה ומגדירים את חלל הפרוזדור שמקשר בין חדרי השינה.

פרויקטים נוספים

דילוג לתוכן