דירה ברזיאל, יפו

סיום: 2018

בנוי: 60 מ"ר

צילום: אלעד גונן

עיצוב פנים לדירת 60 מ"ר ברחוב רזיאל בת"א, במסגרת תיאום התכנון לשינויי דיירים מול החברה היזמית והקבלן.

הלקוח רצה דירה להשקעה, והגדיר תכנון שמיועד למשפחה עם שני ילדים.

סה"כ דירת הקבלן היתה 59 מ"ר ו-2.5 חדרים

כדי שהתכנון יהיה ישים וזול, נמנענו משינויים קיצוניים, השתמשנו רק בחברות עימן עבד הקבלן, ורק בחומרים מתוך המפרט שהקבלן נתן.

התכנון המקורי כלל ממ"ד שבגלל גודלו יצר לצידו חדרון שינה קטן מדי שלא התאים לחדר זוגי, ולכן הגדלנו את החדרון על חשבון פינת האוכל– כי מי צריך בדירה כל כך קטנה גם פינת אוכל וגם אי במטבח.

התכנון המקורי גם כלל מסדרון ארוך בצורת ר', שהקטנו אותו למינימום ההכרחי על חשבון מכונת הכביסה שיצאה מחדר הרחצה. את המטבח פתחנו לכיוון הסלון וקיבלנו אי שימושי ונח במרכז כולל ישיבה.

בבחירת החומרים והצבעים הלכנו רק על הסטנדרט של הקבלן, ולכן שחור ולבן היו פתרון מצוין. ריצוף בגרניט פורצלן שחור, וחיפוי קירות בחדר הרחצה באריח לבן סטנדרטי של הקבלן, שבוצע בצורה מדורגת כדי ליצר עניין מהסטדנרט.

גם לגמר המטבח נבחרה פורמייקה שחורה ובתוספת מקרר אינטגרלי- נוצרה הרגשה נעימה ליושבים בסלון הצופים אל מטבח שנראה כארון גדול ולא כמקרר.

גם את מספר נקודות התאורה המינימליות שנותן הקבלן השארנו, אבל השתמשנו בפסי צבירה שמאפשרים זריקת אור מכמה גופים לאורך התקרה.

ולסיום- קירות הבטון החשוף בסלון ובחדר השינה. אלה קירות שיצק הקבלן והוא התכוון לטייח אותם, אבל עצרנו בעדו ברגע האחרון, וכך קיבלנו קיר עם צבע וטקסטורה והמון דרמה בלי הרבה מאמץ ובחינם.

פרויקטים נוספים

דילוג לתוכן